Սուրբ Զատիկի տոնին երեխաների համար ամենազվարճալի ու հետաքրքիր պահը ըստ իս դա ձուն ներկելն է և ներկած ձուն ուտելը: Հաճախ մեր մայրիկները, քույրիկները, տատիկները ձուն ներկելու համար խանութից ներկեր են գնում և դրանցով էլ ներկում: Այդ ներկերը չնայած այն բանին,որ նախատեսված են սննդի մեջ օգտագործելու համար, այնուամենայնիվ կարող են վնասել փոքրիկների առողջությանը: Իսկ ի՞նչ անել, եթե չեք ուզում վնասել Ձեր և Ձեր երեխայի առողջությանը և չեք ցանկանում զրկել երեխաների ներկված ձու ուտելու հաճույքից:
Ահա մի քանի խորհուրդ, ինպես կարող եք ներկել ձուն առանց քիմիական հավելումների:
Կարմիր
- կարմիր սոխի կեղևը եռացրեք ձվերի հետ
- նռան հյութ օգտագործեք ձվերը եփելուց հետո
Նարնջագույն
- դեղին սոխի կեղևը եռացրեք ձվերի հետ
Դեղին
- լիմոնի կամ նարնջի կեղևը եռացրեք ձվերի հետ
- եռացրեք ձվերը սամիթի սերմերի հետ
- վառ կանաչ խնձորը եռացրեք ձվերի հետ
- ընկույզի կեղևը եռացրեք ձվերի հետ
- սև սուրճը եռացրեք ձվերի հետ
- լուծվող սուրճը եռացրեք ձվերի հետ
- պահածոյացված հապալաս օգտագործեք ձվերը եփելուց հետո
- կարմիր կաղամբի տերևները եռացրեք ձվերի հետ
- խաղողի հյութ օգտագործեք ձվերը եփելուց հետո
Նյութի աղբյուր՝ http://and--es.blogspot.com/2012/04/blog-post_3727.html
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել