Ըմպելիքը, որի մասին այսօր խոսելու ենք, օժտված է բազմաթիվ օգտակար հատկություններով։ Այն պատրաստվում է կարմիր կաղամբից։ Այն պարունակում է անտոցիան։ Անտոցիանները և ֆիտոցինդները վերացնում են մարդու վրա ճառագայթման վնասակար հետևանքները, կանխում են թոքախտի զարգացումը։

Այս կարմիր կաղամբը նվազեցնում է ճնշումը, ամրացնում է անոթները և դարձնում է դրանք ավելի ճկուն։ Կաղամբի հյութն օրգանիզմից հանում է տոքսինները և մաքրում է լյարդը։ Կանոնավոր կերպով կաղամբի հյութ խմելը երկու անգամով նվազեցնում է կրծագեղձի քացկեղի հավանականությունը։

Մանրամասները դիտեք տեսանյութում․

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել