Բաղադրիչներ՝

  • այլուր - 250 գրամ,
  • չոր խմորիչ - 6 գրամ,
  • աղ - 4 գրամ,
  • կարագ և մարգարին - 30 գրամ,
  • կաթ - 100 մլ
  • ջուր - 50 մլ

Վրան քսելու համար`

  • 1 դեղնուց,
  • 5 գրամ կաթ։

Պատրաստումը՝

Խառնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները, ավելացնում մարգարին, կաթ և ջուր։ Հունցում ենք խմոր։ Ձևավորում ենք գունդ խմոր, ծածկում կափարիչով և դնում տաք տեղում 90 րոպե։ Այնուհետև փխրեցնում ենք և թողնում 10 րոպե։

Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 5 մասի, ամեն մասը գրտնակում ուղղանկյունների, պտտել և ամրացնել ծայրերը։ Թողնում ենք՝ հանգստանա կես ժամ։ Անում ենք կտրվածքներ և քսում ենք դեղնուց և կաթ։ Թխում ենք 180 աստիճանի տակ  20-30 րոպե։

Բարի ախորժակ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել