Բաղադրիչներ՝
- այլուր - 250 գրամ,
- չոր խմորիչ - 6 գրամ,
- աղ - 4 գրամ,
- կարագ և մարգարին - 30 գրամ,
- կաթ - 100 մլ
- ջուր - 50 մլ
Վրան քսելու համար`
- 1 դեղնուց,
- 5 գրամ կաթ։
Պատրաստումը՝
Խառնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները, ավելացնում մարգարին, կաթ և ջուր։ Հունցում ենք խմոր։ Ձևավորում ենք գունդ խմոր, ծածկում կափարիչով և դնում տաք տեղում 90 րոպե։ Այնուհետև փխրեցնում ենք և թողնում 10 րոպե։
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 5 մասի, ամեն մասը գրտնակում ուղղանկյունների, պտտել և ամրացնել ծայրերը։ Թողնում ենք՝ հանգստանա կես ժամ։ Անում ենք կտրվածքներ և քսում ենք դեղնուց և կաթ։ Թխում ենք 180 աստիճանի տակ 20-30 րոպե։
Բարի ախորժակ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել