Ներկայացնում ենք վարդ-մանթիներ՝ բանջարեղենով սոուսի մեջ․ հեշտ կերակրատեսակ՝ «ծույլ» տնտեսուհիների համար։
Բաղադրիչները՝
Խմորի համար՝
3 ձու
0.5 թ/գ աղ
300 գ ալյուր
Խոզի կամ տավարի ֆարշ (ըստ ճաշակի):
Պատրաստումը՝
Պատրաստի խմորը բարակ բացել, կտրել 10-12 սանտիմետրանոց շերտերի, շերտի կեսի վրա ֆարշը դնել:
Խմորը ծալել կես-կես:
Ռուլետ պատրաստել, ծայրերը ներս մտցնել:
Վարդերի համար բանջարեղենով բարձիկի համար գլուխ սոխը կիսալուսնաձև կտրտել, գազարը քերել:
Բուլղարական պղպեղը, դդմիկը, սմբուկը, լոլիկը կտրտել շերտերով, աղ և պղպեղ ավելացնել:
Այդ ամենը բուսական յուղով քիչ տապակել, մեջը դնել վարդերը, ջուր լցնել գրեթե մինչև վարդերի կեսի չափ, կափարիչով փակ ամանի մեջ եփել, մինչև պատրաստ լինի:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել