Ներկայացնում ենք շատ համեղ «Պինչեր» տորթի բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչները՝
Խմոր՝
Ձու՝ 3 հատ
Թթվասեր՝ 200 գ
Շաքարավազ՝ 180 գ
Խտացրած կաթ՝ 200 մլ
Ալյուր՝ 250 գ
Կակաո՝ 20 գ
Վանիլին՝ 1 փաթեթ
Փխրեցուցիչ՝ 1 թ/գ
Միջուկի համար՝
Չամիչ՝ 140 գ
Հունական ընկույզ՝ 100 գ
Սալորաչիր՝ 190 գ
Կրեմը՝
Թթվասեր՝ 1 կգ
Շաքարի փոշի՝ 200 գ
Գլազուրը՝
Մուգ շոկոլադ՝ 160 գ
Կարագ՝ 90 գ
Պատրաստումը՝
Հարել ձվերը, ավելացնել շաքարավազ և վանիլին, լավ հարել հարիչով:
Ստացված զանգվածին ավելացնել խտացրած կաթ և թթվասեր, մեկ անգամ ևս հարել հարիչով:
Ալյուրին ավելացնել փխրեցուցիչ, լավ խառնել և լցնել հիմնական զանգվածի վրա, ավելացնել կակաո, խառնել և լավ հարել հարիչով, մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
Ձևմանի մեջ պերգամենտային թուղթ դնել, հատակը և կողքերը լավ բուսական յուղով ծածկել:
Լցնում ենք խմորը և դնում մինչև 180 աստիճան տաքացված ջեռոցը և եփում ենք 30-40 րոպե, պատրաստի թխվածքը ստուգում ենք ատամի փայտիկով:
Հունական ընկույզը կտրել ոչ մեծ չափի, սալորաչիրը՝ միջին չափի, օգտագործել չամիչը:
1 կգ թթվասերին ավելացնել շաքարի փոշին, խառնել, հարել հարիչով 5 րոպե:
Պատրաստի խմորը կիսել 3 մասի:
Վերևի մասը կտրել ոչ մեծ շերտերի, ամեն շերտը բաժանել 2-2,5 սմ հաստությամբ ոչ մեծ քառակուսիների, դնել ափսեի մեջ:
Ներքևի շերտը դնել ափսեի վրա, վրան թթվասերով կրեմ քսել, ըստ ցանկության սալորաչիր ցանել, նաև հունական ընկույզ և չամիչ:
Դնել երկրորդ շերտը և նույնն անել:
Կտրտված մասնիկները թաթախել թթվասերով կրեմի մեջ և վրան գլխարկի պես դնել:
Կտորները լավ խմորի մեջ թաթախել, վրան ցանել սալորաչիրը, ընկույզը, չամիչն ու մնացած կտորները: Տորթը գլխարկի տեսք է ունենում:
Վրան կրեմ քսել այնպես, որ ամբողջ տորթի վրա առատ կրեմ լինի:
Տորթը դնել սառնարանը 1 ժամով:
Շոկոլադը և կարագը մանրացնում ենք ափսեի մեջ, դնում ենք միկրոալիքային վառարանը կամ ջրային գոլորշու վրա հալեցնում ենք, վրան ցանկացած ձևի գծեր անել:
Տորթը ևս 3 ժամով դնել սառնարանը, ավելի լավ է՝ ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանում: