Շատերն են սիրում մաստակ ծամել, քանի որ այն հաճելի համ ունի և ազատում է բերանի տհաճ հոտից: Բայց պարզվում է՝ մաստակն ունի այլ առավելություններ և վնասակար հատկություններ ևս:
1. Մաստակը նպաստում է մկանների թուլացմանը, դա նշանակում է, որ օգնում է իջեցնել սթրեսի մակարդակը: Սա բացահայտել են ամերիկացի գիտնականները անցած դարի 30-ականներին:
2. Առանց շաքարի մաստակն օգնում է վերականգնել օրգանիզմը ստամոքսի կամ աղիքների վիրահատությունից հետո: Այս եզրակացությանն են եկել ամերիացի գիտնականները: Նրանք ապացուցել են, որ մաստակը խթանում է նյարդային վերջավորությունները, որոնք իրենց հերթին ազդում են օրգանիզմն ակտիվացնող հորմոնների վրա:
Շարունակությունն՝ այստեղ։
Նյութի աղբյուր՝ https://mediamag.am/mastaki-masin/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել