Սասեքսի համալսարանի մասնագետները (Մեծ Բրիտանիա) անվանել են հաճախակի շատակերության հիմնական պատճառները։
Ինչպես հայտնում է The Conversation պարբերականը, շատակերության հանդեպ հակումը որոշում են մի քանի գործոններ, որոնցից առաջինը սննդաբաժնի չափսն է։
Եվս մեկ կարևոր գործոն է հանդիսանում սեղանի վրա կերակուրների բազմազանությունը։ Բրիտանացի դիետոլոգների կարծիքով՝ հագեցածության զգացումն անմիջականորեն կախված է պահից, երբ օրգանիզմը սկսում է ավելի քիչ հաճույք ստանալ գործընթացից։ Եթե սեղանը լի է, մարդն ուտում է սովորականից 4 անգամ շատ։
Բացի այդ՝ շատակերության վրա ազդում է հեռուստացույց դիտելը կամ սնվելու ընթացքում կարդալը, ինչպես նաև ալկոհոլի օգտագործումն ու մարդկանց վարքը սեղանի շուրջ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել