Եթե դուք շատ ժամանակ չունեք, իսկ տան անդամներն այնքան են խնդրում պատրաստել որևէ համեղ կարկանդակ, ապա այս բաղադրատոմսը կատարյալ է ձեզ համար։ Հաշված րոպեների ընթացքում դուք կունենաք համեղ բուրող և տաք կարկանդակներ։
Բաղադրիչներ՝
- տաք ջուր - 1,5 բաժակ,
- շաքար - 2 ճաշի գդալ,
- ալյուր - 3 բաժակ և 3 ճաշի գդալ,
- չոր խմորիչ - 11 գրամ,
- արևածաղկի ձեթ - 0,5 բաժակ,
- աղ
Պատրաստումը՝
1. Խառնեք շաքարը, 3 ճաշի գդալ ալյուրը, տաք ջուրը և խմորիչը։ Թողեք 10 րոպե տաք վայրում։
2. 10 րոպե հետո ավելացրեք ձեթը, աղը և ևս 3 բաժակ ալյուր, խառնեք և թողեք 5 րոպե։
3. Այս խմորից կարկանդակները կարելի է թխել ձեթի մեջ կամ ջեռոցում։
Տնային տնտեսուհիներից շատերը հաճախ դնում են այսպիսի խմորի միջուկում կարտոֆիլ, միս, կաղամբ և սունկ։ Ցանկության դեպքում պատրաստի խմորի մեջ կարելի է դնել ոչ սովորական միջուկ և սովորական դարձած այս ուտեստն ամբողջովին նոր համ կստանա։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել