Դուք երևի թե դուք արդեն գիտեք, որ կիտրոնով ջուր խմելն օգնում է մարսողությանը, մաքրում է մարսողական համակարգը և բարձրացնում է ձեր իմունիտետը։ Իսկ դուք գիտեի՞ք, որ կիտրոնը կարող է կանխել և բուժել քաղցկեղը։

Կիտրոնները պարունակում են ֆիտոքիմիական նյութեր, որոնց անվանում են լիմոնոիդներ, որոնք չափից շատ օգտակար են մեր օրգանիզմի համար։ Ապացուցված է, որ լիմոնինը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը և սրտի հիվանդությունները։ Բացի այդ՝ գոյություն ունեն 11 տարբեր լիմոնոիդներ, որոնք ունակ են կանխելու քաղցկեղածին բջիջների աճը կրծքագեղձում։ Ապացուցված է, որ բնական կիտրոնով  բուժումը 10․000 անգամ արդյունավետ է, քան քիմիաթերապիան։

Օգտակար նյութեր կան ոչ միայն կիտրոնի հյութում, այլ՝ նաև կեղևում։
Օգտագործելով կիտրոնը ջրում՝ մենք չենք ստանում բոլոր հնարավոր վիտամինները։ Դրա փոխարեն ավելի լավ է՝ սառեցնեք կիտրոնը։

Առաջին հերթին լվացեք օրգանիկ կիտրոնը։ Դրեք կիտրոնը սառցախցիկում։ Այդպիսով կիտրոնները կարելի է պահպանել մի քանի ամսվա ընթացքում, որն էլ թույլ է տալիս ունենալ թարմ կիտրոններ ցանկացած դեպքում։ Երբ դուք պատրաստ եք օգտագործել այն, պարզապես վերցրեք և քերեք քերիչի օգնությամբ կեղևի հետ միասին։

Այս մեթոդն ուղղված է բակտերիաների և սնկային ինֆեկցիաների դեմ, ինչպես նաև կարող է նվազեցնել զարկերակային ճնշումը։ Բացի այդ՝ այն բնական պաշտպանող միջոց է դեպրեսիայի դեմ։

Այն ժամանակ, երբ քիմիաթերապիան սպանում է ոչ միայն քաղցկեղածին բջիջները, այլ՝ նաև ձեր առողջ բջիջները, այս մեթոդը ուղղված է ոչ միայն քաղցկեղածին բջիջների դեմ, այլ նաև մաքրում է ձեր մարմինը առանց որևէ բացասական ազդեցությունների։ Կարճ ասած՝ չկա ոչ մի պատճառ, որպեսզի չսառեցնեք ձեր կիտրոնները։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել