Life.panorama.am-ը գրում է.

Գիտնականների  մի ամբողջ խումբ ուսումնասիրել է բազուկի ազդեցությունը մարդու օրգանիզմի վրա և հայտարարել է, որ բանջարեղենի այս տեսակը օգտակար  է  մանավանդ սրտի աշխատանքի համար, քանի որ այն  նպաստում է արյան շրջանառության կարգավորմանը: 

Բազուկի մեջ առկա  է 50 տոկոս նատրիում  և 5 տոկոս կալցիում: Այսպիսի համամասնության դեպքում կալցիումը շատ արագ է ներծծվում արյան մեջ և լավացնում է   արյունատար անոթների վիճակը, չի թողնում, որպեսզի դրանք կարծրանան:

Հաճախ բազուկ օգտագործելու դեպքում կարգավորվում են  օրգանիզմի  արյունատար և սիրտ-անոթային համակարգերը, ինչպես նաև արյան ճնշման մակարդակը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել