Life.panorama.am-ը գրում է.
Գիտնականների մի ամբողջ խումբ ուսումնասիրել է բազուկի ազդեցությունը մարդու օրգանիզմի վրա և հայտարարել է, որ բանջարեղենի այս տեսակը օգտակար է մանավանդ սրտի աշխատանքի համար, քանի որ այն նպաստում է արյան շրջանառության կարգավորմանը:
Բազուկի մեջ առկա է 50 տոկոս նատրիում և 5 տոկոս կալցիում: Այսպիսի համամասնության դեպքում կալցիումը շատ արագ է ներծծվում արյան մեջ և լավացնում է արյունատար անոթների վիճակը, չի թողնում, որպեսզի դրանք կարծրանան:
Հաճախ բազուկ օգտագործելու դեպքում կարգավորվում են օրգանիզմի արյունատար և սիրտ-անոթային համակարգերը, ինչպես նաև արյան ճնշման մակարդակը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։
Նյութի աղբյուր՝ https://life.panorama.am/hy/news/2017/12/22/vegitable/685752
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել