Life.panorama.am-ը գրում է.

Բրիտանիայի գիտնականները մի շարք ուսումնասիրություններ են կատարել ու պարզել ճակընդեղի (բազուկ) բաղադրություն ու յուրահատկությունները: Արդյունքները ցույց են տվել, որ բազուկի պարբերաբար օգտագործումը բարելավում է առողջությունը: 

Սննդակարգում բազուկի ներառումը սրտանոթային հիվանդություններից պաշտպանվելու հիանալի միջոց է: Սա բացատրվում է բազուկի մեջ նատրիումի բարձր քանակությամբ: Բազուկով պատրաստված ուտեստները բարելավում են արյան անոթների աշխատանքը: 

Ամբողջակցան հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել