Շատ համեղ տնական թխվածքներ, որը պատրաստելու համար հարկավոր չէ մեծ ջանքեր թափել։
Բաղադրիչներ՝
- կաթնաշոռ - 250 գրամ,
- մարգարին - 100 գրամ,
- ալյուր - 400 գրամ,
- ձվի դեղնուց - 2 հատ,
- շաքար - 120 գրամ,
- վանիլին - 1 գրամ,
- սոդա - 1/4 թեյի գդալ,
- աղ - 1 պտղունց։
Պատրաստման եղանակը՝
- Խառնել կաթնաշոռը մարգարինի, շաքարի, վանիլի, աղի և ձվի դեղնուցի հետ։
- Հարում ենք պատառաքաղով մինչև միատարր զանգված ստանալը։
- Աստիճանաբար ավելացնում ենք խառնած սոդան ալյուրի հետ և հունցում ենք փափուկ խմոր։
- Ալյուրը կարող է պահանջվել ավելի շատ՝ կախված կաթնաշոռի յուղայնությունից և դեղնուցի չափերից։
- Գրտնակում ենք խմորը 2-3 մմ հաստությամբ և կտրում ենք բաժակի տրամագծի չափով շրջանակներ։
- Դնում ենք 3 կամ 4 շերտեր իրար վրա և զգուշորեն պտտում՝ պատրաստելով ռուլետներ։
- Ռուլետը դանակով մեջտեղից բաժանում ենք 2 մասի։
- Անում ենք 2 վարդեր և դնում տապակայի մեջ, որը պատված է խոհանոցային թղթով։
- Եփում ենք 180 աստիճանի տակ մոտ 20 րոպե մինչև ախորժալի կարմիր գույն ստանալը՝ փորձելով չվառել։
- Լցնում ենք տաք վարդերի վրա շաքարի փոշի։
Բարի ախորժակ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել