Բաղադրիչներ՝

Խմորի համար։
ալյուր - 500 գրամ,
խմորիչ - 8 գրամ,
կաթ - 2/3 բաժակ,
կարագ - 150 գրամ,
շաքար - 1/2 թեյի գդալ,
աղ - 1/2 թեյի գդալ։

Պատրաստումը՝

Կարագը հալեցնել և ավելացնել տաք կաթ։ Խառնել, ավելացնել խմորիչ, շաքար և աղ։ Խառնել և թողնել այդպես 5 րոպե։
Լցնում ենք ալյուր գդալով խառնելով։
Խմորը դնում ենք ալյուր շաղ տված սեղանի վրա և զգուշորեն խառնում ենք։
Բաժանում ենք խմորը 4 մասի։
Գրտնակում ենք յուրաքանչյուր կտորը քառակուսիների։
Երկար կողմով դնում ենք միջուկը և փաթաթում ռուլետի նման։ Ծայրերն ամրացնում ենք։

 
Ձեռքով բաժանում ենք ծայրերը կարկանդակների։

Դնում ենք տապակի մեջ և տեղադրում ջեռոցում 180 աստիճանի տակ, մոտավորապես 30 րոպե։

Բարի ախորժակ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել