Զբոսաշրջիկների կարևոր քայլերից մեկը տեղի ազգային սննդից անպայման փորձելն է։ Սակայն, բացի ավանդական ազգային ուտեստներից, նրանք երբեմն հանդիպում են նաև արագ սննդի տարօրինակ տեսակների։
Ավստրալիայում վաճառում են եգիպտացորենի չիպսերով պիցցա:
Ավանդական պաղպաղակի փոխարեն ԱՄՆ-ում բրաունին մատուցում են բեկոնով և սոուսով, փայտիկի վրա։
Ջրիմուռներով և խոզապուխտով բլիթը չինացիների մոգոնածն է։
Ճապոնական McDonald’s-ն առաջարկում է ծովախեցգետնից սենդվիչներ։
ԱՄՆ-ի մի քանի նահանգներում և Կանադայում հանդիպում է սենդվիչ՝ օմարից։
Ճապոնական ռեստորաններում կարելի է փորձել սև բուրգեր, որի համը գրեթե չի տարբերվում սովորական բուրգերի համից։ Բաղադրիչ բոլոր մասերը պատրաստվում են բամբուկի ածխի հավելմամբ, որից էլ ստացվում է այդ գույնը։
Չինաստանում կարելի է փորձել վարդագույն բուրգեր։ Այն պարունակում է հավի միս և պանիր ու մատուցվում վարդագույն փքաբլիթներով։
Սա «Հրաբուխ» պիցցան է, որը հիշեցնում է գրպանիկներով աստղ։ Այն կարելի է հանդիպել Շվեդիայում։
Եվս մեկ տարօրինակ համադրություն է բեկոնով կաթնային կոկտեյլը։