Գիտնակաները պարզել են, որ ամեն խմած սուրճի բաժակը նվազեցնում է ինֆարկտի հավանականությունը 7%-ով, իսկ ինսուլտիմը` 8%-ով: Այս ենթադրությունը նրանք արել են, այսպես ասած, երկարատև ֆլագմանյան հետազոտությունից հետո, որը ներառում է հիվանդների սննդի ռացիոնի և սրտանոթային համակարգի վիճակի ուսումնասիրություն: Դրանից հետո գիտնականները համեմատեցին ստացած արդյունքը՝ հայտնաբերելով սուրճի և սրտանոթային հիվանդությունների կապը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել