Բաղադրիչներ՝
- ալյուր - 250-300 գրամ,
- 1 ձու
- ½ բաժակ թթվասեր,
- 2-3 ճաշի գդալ շաքար,
- փափկացրած կարագ - 2 ճաշի գդալ,
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ (կամ ½ թեյի գդալ քացախ, որը պետք է «հանգցնել» սոդայով)։
Պատրաստումը՝
Մաղում ենք ալյուրը՝ ավելացնելով ձու, շաքար և թթվասեր։ Այնուհետև լցնում ենք փափկացրած կարագը, փխրեցուցիչը, խառնում ենք խմորին։
Ալյուրի վերևի մասով բացում ենք խմորը և կտրում բլիթներ։ Տապակի վրա կարագ ենք քսում կամ դնում եփելու համար նախատեսված թուղթ, այնուհետև պատառաքաղով դնում ենք խմորը և վրան ձու քսում։
Թխում ենք 180-200օС 20-25 րոպե, որպեսզի կարմրի։ Վերջ, համեղ կորժիկները պատրաստ են։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել