Այս հյութը վիտամիններից, հանքանյութերից և քլորոֆիլներից բաղկացած հզոր միջոց է։

Իսկ այս հյութի ամենագլխավոր օգտակար բաղադրիչը համարվում է ցորնուկը (ցորենի խոտը)։ Այն շատ հարուստ է քլորոֆիլով և շատ արագ աճում է տանը։

Խոտի արտադրության առաջին քայլը ցորենի հացահատիկի աճեցումն է։ Դուք կգտնեք հացահատիկը խանութներում։

Ահա ցորենի խոտի հյութի մի քանի օգտակար հատկություններ։

1. Հավասարակշռում է մարմնի рН-ի մակարդակը։

2. Պայքարում է սակավարյունության դեմ։

3. Օգնում է նվազեցնել քաշը։

4. Բուժում է թութքը։

5. Վերահսկում է արյան շաքարի մակարդակը, հատկապես եթե ունեք դիաբետ։

6. Կանխում է ատամների խնդիրները։

7. Վերացնում է քորը և ալերգիան։

Հյութը պետք է քսեք քոր եկող մասին, որպեսզի ազատվեք դրանից։

Բացի այդ՝ այն կարող է բուժել մաշկի հիվանդությունները, այրվածքները, սնկային հիվանդությունները և այլն։

8. Օգնում է կարգավորել արյան ճնշումը։

9. Ամրացնում է իմունիտետը։

10․ Օգնում է քթանցքի խցանման դեպքում։

11. Հեռացնում է ծանր նյութերը։

12. Արագացնում է արթրիտի բուժումը։

13. Վերացնում է բերանի և մաշկի տհաճ հոտը։

14. Վերացնում է վարիկոզը։

15. Բարելավվում է տեսողությունը։

16. Օգնում է բուժել քաղցկեղը։

Ինչպես պատրաստել հյութը՝

Կտրեք մի բուռ ցորենի խոտ` մոտ 4-5 սմ արմատից բարձր։ Շատ կարևոր է, քանի որ դա թույլ կտա խոտին նորից աճել։

Մանրացրեք այն բլեդների մեջ կես բաժակ ջրով։ Քամեք և խառնեք 1 նարնջի հյութի հետ։ Կարող եք օգտագործել միանգամից։

Դուք կարող եք այն խմել ամեն օր և որքան ուզեք։

Եթե դուք ունեք առողջական լուրջ խնդիրներ, ապա ցանկացած ժողովրդական դեղամիջոցի օգտագործումից առաջ խորհրդակցեք բժշկի հետ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել