Նուռն ունակ է բացելու զարկերակների արգելափակումները՝ այրելով ճարպերն ու ուժեղացնել արյան հոսքը: 
Նուռը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, պոլիֆենոլներ, մաքրում է արյան անոթները ճարպային նստվածքներից: Պոլիֆենոլները նաև օգնում են ընդլայնվել և սեղմվել արյան անոթներին՝ ապահովելով արյան նորմալ հոսքը:

Միացությունն օգնում է արյան անոթները պաշտպանել կարծրացումից, որոնք սրտային անբավարարությամբ են սպառնում: Բացի այդ՝ մի շարք ուսումնասիրություններ ցույց են տալիս, որ նուռը սպանում է կրծքի քաղցկեղի բջիջները, ընդ որում՝ պահպանելով առողջ բջիջները: Նրանք նաեւ նվազեցնում են «վատ խոլեստերինի» մակարդակը՝ բարձրացնելով լիպոպրոտեինների խտության ցուցանիշը:

Նրանք ցուցված են նաև արյան բարձր ճնշում ունեցող մարդկանց, քանի որ նուռն այն իջեցնում է: Իսկ նռան հյութն օգտակար է ատամներին, քանի որ այն կանխում է նստվածքների ձևավորմանը, և ակտիվ մարդկանց համար նուռն արգելակում է աճառային հյուսվածքի մաշվածությունը, որի հետ հաճախ են բախվում ոչ միայն մարզիկները, այլև տարեցները:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել