1. Յուղազրկված կաթնաշոռն ամրացնում է սիրտը, լայնացնում անոթները, և կալիումի, կալցիումի, մագնեզիումի աղբյուր է: Օրական հարկավոր է ուտել 100 գրամից ոչ պակաս կաթնաշոռ:

2. Բուլղարական կարմիր պղպեղը պարունակում է ռեկորդային քանակությամբ C վիտամին: Բարձր ճնշում ունեցողները պետք է այն ուտեն ամեն հնարավոր դեպքում: Օրական երկու թարմ պղպեղը լրացնում է C վիտամինի ամբողջ պահանջը:

3. Սաղմոնը օմեգա-3 ճարպաթթուների աղբյուր է: Այն լավ է օգտագործել շաբաթը երեք անգամ, 100-150 գրամ:

4. Ճնշում ունեցողները վարսակի շիլա պետք է ուտեն յուրաքանչյուր առավոտ: Այն պարունակում է բջջանյութ:

5. Դդմի սերմերը լրացնում են ցինկի պակասը և ազատում կաթվածից: Բավարար է օրական ուտել 20 գրամ:

6. Կակաոն բարելավում է անոթների վիճակը: Շաբաթական 1-2 բաժակը բավական է:

7. Ճարպազրկված կաթը պարունակում է կալիում, կալցիում, մագնեզիում, վիտամիններ: Օրական կարելի է խմել մինչև երեք բաժակ:

8. Դառը շոկոլադն ամրացնում է սրտամկանը: Այն պարունակում է հակաօքսիդիչներ և ընդունակ է ճնշումն իջեցնելու 5-10 մմ ս.ս, սակայն չարաշահել չի կարելի:

9. Նուշն իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը: Այն պարունակում է կալիում, մագնեզիում, վիտամին E:

10. Կանոնավոր օգտագործման դեպքում կանաչ թեյը լուծում է խոլեստերինային խցանումները և դանդաղեցնում օրգանիզմի ծերացումը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել