Եթե խառնենք «մեկը մեկի» հարաբերությամբ սոխ և մեղր, ապա կստանանք սկլերոզին հաղթող միջոց: Դրանում վստահ են ճապոնացի հետազոտողները: 

Նրանց խոսքով՝ սոխը պարունակում է ծծմբի ակտիվ միացություններ: Դրանք հեշտությամբ յուրացվում են մեր օրգանիզմի կողմից, երիտասարդացնում են ուղեղի բջիջները և խթանում են նրանց ակտիվ գործունեությունը:

Որպես արդյունք՝ ուղեղի ծերացման պրոցեսը դանդաղում է, ուժեղանում է ընկալունակությունը, տեղի է ունենում հիշողության վերականգնում: Եվ կարևորը՝ սոխի օգտագործումը բարձրացնում է տրամադրությունը և նպաստում դրական էմոցիաների առաջացմանը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել