Ձեզ հրավիրե՞լ են շքեղ ռեստորան և չգիտե՞ք՝ ինչպես ձեզ պահել. խուճապի մի՛ մատնվեք: BlogNews-ը ձեզ է ներկայացնում շքեղ ռեստորանում վարվեցողության 6 կանոն:
#1 Կարևորեք ռեստորանի առանձնահատկությունները, այլ ոչ ձեր նախընտրությունները
Եթե ձեզ ձկնային ռեստորան են հրավիրել, ապա հարկավոր չէ խոզի միս պատվիրել: Եթե այնպիսի ռեստորանում եք, որը հայտնի է իր հիանալի սթեյքերով, ապա միայն աղցան մի պատվիրեք: Փորձեք հասկանալ ռեստորանի առանձնահատկությունը:
#2 Ճիշտ հագնվեք
Շքեղ ռեստորան գնալիս հիշեք dress-code-ի մասին: Հիմարություն կլինի նման տեղ գնալ սպարտային հագուստով կամ առօրյա հագուստով: Տեղին չի լինի նաև չափազանց շքեղ երեկոյան զգեստը, չէ՞ որ դուք տոնածառ չեք: Դուք երբեք չեք սխալվի, եթե նախընտրությունը տաք դասական հագուստին:
#3 Մի վախեցեք հարցեր տալուց
Բարձրագույն խոհանոցով ռեստորանների մենյուներում հաճախ հանդիպում են անհասկանալի անուններով ուտեստներ: Նման դեպքերում մի ամաչեք մատուցողին հարցնել, թե ինչ է պարունակում իր մեջ տվյալ ուտեստը, չէ՞ որ կարող է լինել այնպիսի բաղադրիչ, որից դուք ալերգիա ունեք:
#4 Ինչպե՞ս ճիշտ համտեսել գինին
Ոչ մի բարդ բան չկա, պարզապես շունչ քաշեք և կում արեք: Համտեսելու ընթացքում կարող եք շփվել սեղանակցի հետ, եթե հավանեցիկ կարող եք գլխով անել: Հարկավոր չէ գինին համտեսել թատերական զեղումներով, աչքերը փակելով, ասես ողջ աշխարհը կանգ է առել:
#5 Ինչպե՞ս ճիշտ բռնել գավաթը
Սա շատ կարևոր նշան է, որը կարող է միանգաից ձեզ մատնել:
ՄԻՇՏ բռնեք գինով գավաթը ոտիկից՝
- գավաթը կարելի է բռնել 3, 4 կամ 5 մատով;
- երբեք մի բռնեք գավաթը միայն բութ և ցուցադրական մատերով;
- գավաթը գլխիկը երբեք ափի մեջ մի առեք;
- դուրս մի ցցեք ճկույթը կամ այլ ինչ-որ մատ;
- մի բռնեք գավաթը հենելու համար նախատեսված օղակից:
#6 Թողեք թեյավճար և հարցրեք գները
Գին հարցնելն ամոթ չէ, մատուցողը կարող է ձեզ առաջարկել ռեստորանի ֆիրմային ուտեստը կամ էլ օրվա հատուկ առաջարկը, և եթե գնային ասպեկտն իսկապես կարևոր է, ապա մի վարանեք հարցնել: Իսկ այ թեյավճար չթողնելն իսկապես ամոթ է, եթե ռեստորանում հիանալի սպասարկման եք արժանացել: