Բաղադրիչներ
- խնձոր - 4 հատ
- շաքարավազ - 3ճ/գդ
- ձու - 2 հատ
- սոդա - 1 պտղունց
- ալյուր - 1 բաժակ
- վանիլին - 1 պտղունց
- բուսայուղ - 100մլ
Պատրաստման եղանակ
- Խնձորները լվանալ, կեղևազրկել, անցկացնել խոշոր քերիչով կամ մանրացնել բլենդերում:
- Ավելացնել շաքարավազը և ձուն, խառնել: Ավելացնել նաև վանիլինը, ալյուրը և սոդան: Ալյուրը ավելացնել փոքր չափաբաժիններով, մաս առ մաս՝ հասցնելով խմորը թթվասերի խտության միատարր զանգվածի:
- Ալադիները պատրաստել բուսայուղով պատված թավայի մեջ ոչ շատ ուժեղ կրակի վրա: Տապակել 2 կողմից մինչև կարմրավուն երանգի ստացումը:
- Պատրաստի ալադիների վրա շաղ տալ շաքարի փոշի և մատուցել մեղրի կամ թթվասերի հետ:
Ինչպես և բանանով ալադին, խնձորով ալադին ևս պետք է ուտել անմիջապես պատրաստելուց հետո: Իսկ որպես նրբաճաշակ մատուցման տարբերակ՝ առաջարկում ենք վրան ծորացնել բարձրակարգ մեղր:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AD%D5%B6%D5%B1%D5%B8%D6%80%D5%B8%D5%BE-%D5%A1%D5%AC%D5%A1%D5%A4%D5%AB/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել