Բաղադրությունը՝

  • Ելակ՝ 200գ

  • Շաքարափոշի՝ 150գ

  • Դոնդող՝ 15գ

  • Կիտրոն՝ 0,5

1. Ելակը ուշադիր լվացեք և հարեք բլենդերով:

2. Երբ ելակը վերածվի միասեռ զանգվածի, ավելացրեք դոնդողը և թողեք փոքր-ինչ ուռչի:

3. Ստացված զանգվածին ավելացրեք 120գ շաքարափոշի և կես կիտրոն, լավ խառնեք:

4. Ելակի զանգվածով լի կաթսան դնել մեղմ կրակի վրա և դանդաղ խառնել, մինչև դոնդողը ամբողջովին կլուծվի: Ուշադիր եղեք, որ զանգվածը չեռա:

5. Կաթսան կրակի վրայից իջեցնելուց հետո թողեք, որ զանգվածը սառչի, այնուհետև 5-6 րոպե խառնեք հարիչով: Զանգվածը մի քիչ կխտանա, և գույնը կբացվի:

6. Վերցրեք կաղապարը, դրեք յուղաթուղթը և լցրեք ելակե զանգվածը:

7. 5-6 ժամ թողեք սառնարանում:

8. Սառչելուց հետո զգուշությամբ հանեք կաղապարից և կտրատեք, կարող եք նաև շաքարի փոշի ցանել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել