Բաղադրությունը՝
- Ելակ՝ 200գ
- Շաքարափոշի՝ 150գ
- Դոնդող՝ 15գ
- Կիտրոն՝ 0,5
1. Ելակը ուշադիր լվացեք և հարեք բլենդերով:
2. Երբ ելակը վերածվի միասեռ զանգվածի, ավելացրեք դոնդողը և թողեք փոքր-ինչ ուռչի:
3. Ստացված զանգվածին ավելացրեք 120գ շաքարափոշի և կես կիտրոն, լավ խառնեք:
4. Ելակի զանգվածով լի կաթսան դնել մեղմ կրակի վրա և դանդաղ խառնել, մինչև դոնդողը ամբողջովին կլուծվի: Ուշադիր եղեք, որ զանգվածը չեռա:
5. Կաթսան կրակի վրայից իջեցնելուց հետո թողեք, որ զանգվածը սառչի, այնուհետև 5-6 րոպե խառնեք հարիչով: Զանգվածը մի քիչ կխտանա, և գույնը կբացվի:
6. Վերցրեք կաղապարը, դրեք յուղաթուղթը և լցրեք ելակե զանգվածը:
7. 5-6 ժամ թողեք սառնարանում:
8. Սառչելուց հետո զգուշությամբ հանեք կաղապարից և կտրատեք, կարող եք նաև շաքարի փոշի ցանել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել