Կալիֆորնիայի համալսարանի փորձագետները հայտնաբերել են մեթիլհիդրոքսիհալկոն նյութը: Այն յուրահատուկ է նրանով, որ ապահովում է հակադիաբետիկ ազդեցություն և նվազեցնում է արյան մեջ գլյուկոզայի պարունակությունը: Հայտնի է, որ շաքարը նպաստում է քաշի ավելացմանը:

Դարչինի մեջ առկա հզոր հալկոնիդը նվազեցնում է գլյուկոզայի մակարդակը նույնքան արդյունավետորեն, որքան ինսուլինը: Շաքարային դիաբետով հիվանդներին հաճախ է խորհուրդ տրվում ամեն օր դարչին օգտագործել:

Փորձագետները վկայում են, որ դարչինը միմետիկ հատկություններ ունի: «Միմետիկ» նշանակում է պատճենելու ունակություն: Այսինքն՝ դարչինը կարող է ինսուլինի պես ազդել օրգանիզմի վրա: Դարչինը նաև հակասնկային միջոց է: Խորհուրդ է տրվում օգտագործման այս եղանակը:

Բաղադրությունը

. 2 ճաշի գդալ դարչինի փոշի (դիաբետիկները պետք է օգտագործեն 1 ճաշի գդալ)

. 1 ճաշի գդալ ամբողջական վարսակ

. 2-3 բաժակ մաքուր ջուր

Պատրաստել սովորական վարսակի շիլա, իհարկե, առանց շաքարի:

Չինական դարչինը կումարինի բարձր քանակություն ունի, ինչը կարող է արյունահոսություն առաջացնել: Այն պետք է օգտագործել չափավոր քանակությամբ: Եթե դուք արյունը ջրիկացնող միջոցներ եք օգտագործում. այս բաղադրատոմսը օգտագործելուց առաջ դիմեք բժշկին:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել