Life.panorama.am-ը գրում է.
Լոնդոնի քոլեջի գիտնականները նախազգուշացնում են, որ հազարավոր մարդիկ կարող են դեպրեսիայի դեմ առ դեմ կանգնել, եթե նրանք չափազանց շատ շաքարավազ օգտագործեն։

Օրեկան 67 գրամից ավել շաքարավազի օգտագործումը, 5 տարվա ընթացքում 23%-ով  մեծացնում է դեպրեսիայի զարգացման ռիսկը։   

Նման եզրակացության մասնագետները եկել են 7000 մարդկանց ուսումնասիրության արդյունքում։ Քաղցր սնունդը կարճաժամկետ հեռանկարում դրական զգացմունքներ է պարգևում, և մարդիկ, ովքեր վատ տրամադրությամբ են  տառապում,  կարող են շատ քաղցր օգտագործել։

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել