Svit24.net-ի փոխանցմամբ՝ բժիշկները պարզել են, որ կանաչեղենի ու բանջարեղենի տերևների կանոնավոր օգտագործումը հանգեցնում է քաշի նվազեցմանը՝ անգամ ինտենսիվ ֆիզիկական ծանրաբեռնվածության դեպքում։ Մասնագետները կարծում են, որ կանաչեղենն ազդում է ախորժակի կարգավորման մեխանիզմի վրա։

Սովորաբար կանաչեղենն օգտագործում են որպես հավելյալ բաղադրիչ, ուտեստի համեմունք և ուտում են քիչ քանակությամբ։ Սակայն փորձագետները նիհարել ցանկացողներին խորհուրդ են տալիս ինտենսիվ օգտագործել կանաչեղեն։ Նրանք համապատասպխան փորձարկում են անցկացրել կամավորների շրջանում և նկատել են, որ ինտենսիվ ձևով կանաչեղեն օգտագործածները 8.5 անգամ ավելի շատ քաշ են գցել, քան կանաչեղենի աղցան չօգտագործածները։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել