Life.panorama.am-ը գրում է.
Դեղձը, որի կալորիականությունը կազմում է 44 կկալորիա 100 գրամում, օգատգործվում է բազմաթիվ դիետաներում և կոսմետոլոգիայի բնագավառում:
 Դեղձը ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ: Այն պարունակում է  բազմաթիվ օրգանական  թթուներ, հանքային աղեր, երկաթ, կալիում, ֆոսֆոր, պղինձ, ցինկ, վիտամիններ:
 Բացի այս ամենը, դեղձը պարունակում է  պեկտիններ և եթերային յուղեր: Իսկ դրա կորիզը պարունակում է  դառնահամ նուշի յուղ և վիտամին B17, որի օգտակար հատկությունները շատ հայտնի են:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել