«Խաղողի մեջ պարունակվում է գինու, խնձորի, կիտրոնի, թրթնջուկի, ֆոսֆորի թթուներ, ինչպես նաև սիլիցիումաթթու, սալիկաթթու և մրջնաթթու, որոնք չափազանց օգտակար են մարդու օրգանիզմի համար»,- հայտնում է 4mama.com.ua-ը:

Սակայն բերանի խոռոչի համար նրանք այնքան էլ օգտակար չեն: Որքան երկար բերանում պահպանվի թթու միջավայր, այնքան վատ կլինի ատամների համար: Այդ պատճառով խաղող ուտելուց անմիջապես հետո, հարկավոր է սոդայաջրով ողողել բերանը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել