Ներկայացվում է ամառային թարմ հյութերի թոփ-7-ը:

1. Բանջարեղենի ֆրեշ: Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ¼ նեխուր, ½ ֆենխել, 2 սմ թարմ կոճապղպեղի արմատ, 1 միջին չափի գազար և 1 միջին չափի ճակնդեղ:

2. Արևային ֆրեշ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 1 կեղևազրկված թուրինջ, 4 միջին չափի գազար, թարմ կոճապղպեղի 1 սմ արմատ:

3․ Դարչնի և կոճապղպեղի նեկտար: Անհրաժեշտ է 4 բաժակ մասուր, 1 վարունգ, 1 նեխուրի ցողուն, 1 խնձոր, թարմ կոճապղպղեղի 2 սմ արմատ, ½ երիտասարդ դարչին:

4․ Խնձորի և կիտրոնի ֆրեշ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 5 խնձոր, 1 կիտրոն, 2 թեյի գդալ կոճապղեղ:

5․ Ամառային կանաչ ֆրեշ պատրաստելու համար պետք է 1 խուրձ մասուր, 2 գազար, 1 խնձոր, 1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ, շաքարավազ և ջուր`ըստ համի:

6․ Մարզիկների համար բանջարեղենի ֆրեշ պատրաստելու համար պետք է 3 լոլիկ, հազարի 4-5 տերև, 1/3 անգլիական վարունգ, նեխուրի 1 ցողուն, 1/3 ոչ մեծ ճակնդեղ, 2 միջին չափի գազար, մեկ կտոր սխտոր, մի փոքր էլ ծովային աղ:

7․ Արքայախնձորից և գազարից ֆրեշ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 2 բաժակ կտրատված թարմ արքայախնձոր, 2-3 միջին չափի գազար, նեխուրի 3 ցողուն, մեկ ճաշի գդալ մաքրած կոճապղպեղ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել