Ձմռանը խնձորով աջիկան անփոխարինելի ուտեստ է մեր սեղանի համար: Այն ավելացնում ենք մսային ուտեստներին, ապուրներին, պարզապես ուտում ենք հացով:
Բաղադրիչները՝
5 կգ լոլիկ
1 քաղցր պղպեղ
1 կգ խնձոր
1 կգ գազար
100 գ. կարմիր կծու պղպեղ
1 բաժակ ձեթ
200 գ սխտոր
1 բաժակ
9%-անոց քացախ
1,5 ճ/գ աղ
1/2 ճ/գ շաքարավազ
Պատրաստումը՝
- Քաղցր պղպեղը մաքրիր սերմերից:
- Գազարը և խնձորը կեղևից մաքրիր:
- Սխտորը մաքրիր, կտրտիր: Կարմիր կծու պղպեղը մաքրիր:
- Մսաղացով մանրացրու լոլիկները, քաղցր և կծու պղպեղները, խնձորը, գազարը: Խառնուրդին անպայման ձեթ ավելացրու:
- Ստացված զանգվածը դիր մարմանդ կրակի վրա և եփիր մոտ 2-2,5 ժամ:
- Ավելացրու մանրացված սխտորը, շաքարավազը, քացախը և աղը: Աջիկան ևս 30 րոպե եփիր:
- Մինչ խառնուրդը եփվում է, պատրաստիր տարաները՝ լավ լվա և ախտահանիր:
- Դեռ տաք աջիկան լցրու տարաների մեջ և փակիր կափարիչով: Տարաները շրջիր և թող սառչեն, փաթաթել պետք չէ:
Բարի ախորժակ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել