Ձմռանը խնձորով աջիկան անփոխարինելի ուտեստ է մեր սեղանի համար: Այն ավելացնում ենք մսային ուտեստներին, ապուրներին, պարզապես ուտում ենք հացով:

Բաղադրիչները՝

5 կգ լոլիկ

1 քաղցր պղպեղ

1 կգ խնձոր

1 կգ գազար

100 գ. կարմիր կծու պղպեղ

1 բաժակ ձեթ

200 գ սխտոր

1 բաժակ

9%-անոց քացախ

1,5 ճ/գ աղ

1/2 ճ/գ շաքարավազ

Պատրաստումը՝

  1. Քաղցր պղպեղը մաքրիր սերմերից:
  2. Գազարը և խնձորը կեղևից մաքրիր:
  3. Սխտորը մաքրիր, կտրտիր: Կարմիր կծու պղպեղը մաքրիր:
  4. Մսաղացով մանրացրու լոլիկները, քաղցր և կծու պղպեղները, խնձորը, գազարը: Խառնուրդին անպայման ձեթ ավելացրու: 
  5. Ստացված զանգվածը դիր մարմանդ կրակի վրա և եփիր մոտ 2-2,5 ժամ: 
  6. Ավելացրու մանրացված սխտորը, շաքարավազը, քացախը և աղը: Աջիկան ևս 30 րոպե եփիր:
  7. Մինչ խառնուրդը եփվում է, պատրաստիր տարաները՝ լավ լվա և ախտահանիր:
  8. Դեռ տաք աջիկան լցրու տարաների մեջ և փակիր կափարիչով: Տարաները շրջիր և թող սառչեն, փաթաթել պետք չէ:

Բարի ախորժակ: 

как приготовить аджику в домашних условиях

как приготовить аджику в домашних условиях

как приготовить аджику в домашних условиях

как приготовить аджику в домашних условиях

как приготовить аджику в домашних условиях

как приготовить аджику в домашних условиях

как приготовить аджику в домашних условиях

как приготовить аджику в домашних условиях

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել