Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 3 հատ (միջին չափսի)
- կանաչի - 150գր (չորացրած)
- ձիթայուղ - 200գր
- աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Լվանում ենք կարտոֆիլը, մաքրում և կտրատում բարակ շերտերով:
- Առանձին ամանի մեջ լցնում ենք սառցե խորանարդիկներով սառը ջուր, ապա ավելացնում շերտերով կտրատված կարտոֆիլը և թողնում այդպես 10 րոպե:
- Շարում ենք կարտոֆիլը մաքուր սրբիչի վրա և չորացնում:
- Նախապես պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա մի փոքր ձիթայուղ ենք լցնում, շարում կարտոֆիլը, համեմում չորացրած կանաչիով, աղով և տեղադրում նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ :
- Թողնում ենք կարտոֆիլը եփվի 10-15 րոպե և թեթևակի կարմրի:
Եվ ահա համեղ չիպսերը պատրաստ են: - Այս հիանալի խրթխրթան կարտոֆիլային չիպսը կարելի է մատուցել որպես նախուտեստ երեկույթների ժամանակ
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AF%D5%A1%D6%80%D5%BF%D5%B8%D6%86%D5%AB%D5%AC%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%B9%D5%AB%D5%BA%D5%BD/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել