Կերակրի սոդան շատ էժան և բնական նյութ է, որը չի պարունակում շատ քիմիական նյութեր, որոնք կան ատամի մածուկի մեջ:

Այն արդյունավետ է ատամնափառի և ատամնաքարի դեմ, այլ առավելություններ ևս ունի:

Ինչպես միայն մեկ բաղադրիչով վերացնել ատամնաքարը, մաքրել ատամնափառը և բակտերիաները՝ կներկայացնենք ստորև․

Ատամներդ մաքրելու համար պարզապես կերակրի սոդա օգտագործիր: Ատամի խոզանակը լվա ջրով և խոզանակի ծայրը դիր կերակրի սոդայի մեջ՝ մածուկ ստանալու համար:

Ատամներդ մաքրիր ինչպես միշտ, բերանդ ողողիր՝ մնացորդները մաքրելու համար:

 

Մեկ կամ երկու կաթիլ անանուխի կամ դարչինի եթերայուղ ավելացնելը կարող է մեծացնել մեթոդի արդյունավետությունը, բերանին թարմության զգացողություն տալ:

Կարող ես նաև մածուկ պատրաստել՝ մեկ պտղունց աղ և մի քանի կաթիլ քացախ օգտագործելով:

Կերակրի սոդան օգնում է փայլեցնել ատամները, վերացնել հետքերը, սպիտակեցնել ատամները: Այն նաև օգտակար է ատամնափառի և ատամնաքարի վերացման համար:

Կերակրի սոդայի այլ առավելություններ

Կերակրի սոդան օգնում է վերացնել թթվայնությունը բերանում, որը տհաճ հոտ է առաջացնում: Ջրի և կերակրի սոդայի լուծույթով լվալը բուժում է բերանի խոցերը: Լնդերի հիվանդությունը պայմանավորված է ատամների վրա և դրանց մեջտեղում փառի կուտակմամբ: Կերակրի սոդայով վերացրու այդ փառը բորբոքումը կանխելու և լնդերի առողջությունը պահպանելու համար:

Կերակրի սոդան չպետք է չարաշահել, քանի որ դա կարող է հանգեցնել ատամների էմալի մաշվելուն: Սոդան չի վերացնում բոլոր բակտերիաները, ուստի կարելի է հակամանրէային եթերային յուղեր կամ քացախ ավելացնել բակտերիաների դեմ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել