Բաղադրիչներ
- ժելատին - 20 գր
- շաքարավազ - 50 գր
- ձվի սպիտակուց - 1 հատ
- վանիլին - 1 պտղունց
- կաթ - 50 մլ
- հյութ կիտրոնի - 1 թ/գդ
- ջուր - 50 մլ
- սոդա - 1 պտղունց
- աղ - 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակ
- Ժելատինը, կաթն ու եռացրած ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, խառնում ենք և 1 ժամով թողնում հանգիստ: Ժամանակը լրանալուն պես կաթսան դնում ենք մարմանդ կրակին, լցնում ենք վանիլին և զանգվածը մի փոքր տաքացնում:
Ձվի սպիտակուցները լավ հարում ենք, այնուհետև ավելացնում 50 գր շաքարավազ ու աղ և կրկին լավ հարում ենք: Այս ամենից հետո զանգվածը լցնում ենք ժելատինային զանգվածի մեջ և հարում ևս 10 րոպե: Այնուհետև ավելացնում ենք սոդան հարում ևս 5 րոպե, ինչից հետո էլ լցնում ենք կիտրոնահյութն ու հարում 10 րոպե: Կրեմը պատրաստ է: - Ահա և վերջ:
Զեֆիրով կրեմ , որը կարող եք օգտագործել ամենատաբեր տորթեր պատրաստելու համար: Բացի այդ էլ կրեմը կարող ենք պահել սառնարանում:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A6%D5%A5%D6%86%D5%AB%D6%80%D5%B8%D5%BE-%D5%AF%D6%80%D5%A5%D5%B4/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել