Life.panorama.am-ը գրում է.
Խնձորն օգտակար է աղեստամոքսային համակարգի համար
Հետազոտողներն ապացուցել են, որ խնձորի կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է մարսողական համակարգի գործունեության կարգավորմանը, բարձրացնում է ախորժակն ու կանխում փորկապությունը։ Խնձորում առկա մինչև 50 գրամ քլորոգենային թթուն ապահովում է լյարդի նորմալ գործունեությունը։
 
Հետազոտության համաձայն, խնձորաթթուն, կիտրոնաթթուն կարողանում է կանխել աղիքներում խմորումներն ու սննդի փտումը։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել