Բաղադրիչներ
- միս տավարի (աղացած) - 700 գր
- սոխ - 1 գլուխ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- ալյուր - 1 կգ
- ջուր - 400 մլ
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք միջուկը: Աղացած մսի մեջ ավելացնում ենք համեմունքները, մանր կտրատած սոխն ու ջուրը և լավ խառնում:
Պատրաստում ենք խմորը: Այուրը, աղն ու ջուրը լախ խառնում ենք և հունցում: Արդյունքում ստացված խմորը գնդում ենք, փաթաթում թաղանթի մեջ ու մեկ ժամով տեղափոխում սառնարան: - Խմորը սառնարանից հանում ենք ու գլանի ձև տալիս: Հետո հավասար մասերի ենք կտրատում: Իսկ այժմ մի նրբություն, թեև առանց դրա էլ կարելի է: Խմորի կտորը ձեռքով տափակացնում ենք, վրան կարագ քսում կամ ալյուր ցանում, ծալում ենք ու նորից տափակացնում: Հետո արդեն կարելի է գրտնակել: Այս հնարքի շնորհիվ խմորը դառնում է շերտավոր:
Բարակ բլիթ ենք գրտնակում, մի կեսի վրա դնում միջուկը, մյուս կեսով ծածկում, եզրերը մատներով ամրացնում ենք ու գրտնակում, որպեսզի ծայրերը լավ ամրանան: Հետո ափսեի եզրով կտրում ենք ավելորդ խմորն ու ստանում հարթ, համաչափ չեբուրեկի: - Տապակում ենք թավայի մեջ` ուժեղ կրակի վրա:
- Ահա և վերջ:
Արագ պատրաստվող չեբուրեկի պատրաստելը շատ հարմար է, եթե անսպասելի հյուրեր ունեք կամ պետք է ունենաք: Այն կարելի է մատուցել ցանկացած ըմպելիքի հետ՝ կոմպոտ, հյութ, թեյ կամ էլ գարեջուր:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B7%D5%A1%D5%BF-%D5%A1%D6%80%D5%A1%D5%A3-%D5%B9%D5%A5%D5%A2%D5%B8%D6%82%D6%80%D5%A5%D5%AF%D5%AB/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել