Panorama.am-ը գրում է.

Վերջին տարիներին Հայաստանում ավելացել են պանրի արտադրության ծավալները: Այս մասին այսօր լրագրողների հետ հանդիպման ժամանակ ասաց ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության Ագրովերամշակման զարգացման վարչության պետ Գևորգ Ղազարյանը:

Նրա խոսքերով՝ 2016 թվականին արտադրության ծավալները կազմել են 22,3 հազար տոննա, ինչը 2015 թ-ի համեմատ աճել է շուրջ 20%-ով:

Ինչ վերաբերում է ներմուծմանը, ապա այն վերջին տարիներին տարեկան կազմում է 1100-1200 տոննա, արտահանումը՝ շուրջ 1500 տոննա, սակայն նախորդ տարի, ըստ Գևորգ Ղազարյանի, արտահանման ծավալներն ավելացել են՝ հասնելով 5600 տոննայի:

Վարչության պետը նշեց, որ Խորհրդային Միությունում «Շվեյցարական» ու «Ռոկֆոր» պանրատեսակների մոտ 70 տոկոսն արտադրվում էր Հայաստանում։ Այսօր ևս, ըստ նրա, քայլեր են ձեռնարկում, որպեսզի ավելացնեն արդյունաբերության ծավալները:

Գևորգ Ղազարյանն ասաց, որ Հայաստանում գործում է պանրի արտադրության ավելի քան 60 ձեռնարկություն: Ոլորտում ներգրավված են ինչպես խոշոր ու միջին տնտեսավարողներ, այնպես էլ փոքր արտադրամասեր կամ ընտանեկան ֆերմաներ՝ առավելապես զարգացած անասնապահությամբ տարածաշրջաններում։ Հիմնական պանրատեսակների՝ «Չանախ», «Լոռի», մշակությամբ զբաղվում են գրեթե բոլոր գործող արտադրությունները, իսկ առանձին տեսակների արտադրությամբ՝ որոշ պանրագործարաններ։

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել