Բաղադրիչներ
- Խմորի համար`
- ջուր - 100 մլ
- թթվասեր - 2ճ/գդ
- ալյուր - 350 գր
- աղ - 0,5 թ/գդ
- շաքարավազ - 2 թ/գդ
- ձիթայուղ - 2 ճ/գդ
- խմորիչ - 1,5 թ/գդ
- Լցոնի համար՝
- կաթնաշոռ - 200 գր
- ձու - 1 հատ
- շաքարավազ - 20 գր
- Ինչպես նաև՝
- ձու - 1 հատ
- պանիր - 50 գր
Պատրաստման եղանակ
- Խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք և խմոր հունցում, որը պետք է լինի պինդ, չկպչող և ծավալը պետք է մեծանա 2-3 անգամ:
- Կաթնաշոռը շաքարավազի ու ձվի հետ խառնում ենք: Պանիրը քերիչով քերում ենք:
- Խմորը բաժանում ենք 8 մասի, յուրաքանչյուրն ուղղանկյուն գրտնակում ենք, մեջտեղում դնում միջուկը:
- Եզրերն ամրացնում ենք՝ նավակի տեսք տալով:
- Կարկանդակները դնում ենք ձիթայուղած տապակի մեջ, վրան ձու քսում և մի քիչ պանիր ցանում:
- 15-20 րոպե թխում ենք 210 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Ահա և վերջ:
Այսպիսի կարկանդակներ կարելի է պատրաստել տարբեր միջուկներով՝ մսով, բանջարեղենով և այլն: Ինչով էլ որ լցոնված լինեն, միևնույնն է, շատ համեղ են ու գեղեցիկ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել