Շատ ուսումնասիրությունների արդյունքներով՝ որովայնի փքվածության պատճառը եթե շատ ուտելը չէ, ապա հիմնականում աղիքային օգտակար բակտերիաների արձագանքն է սնձանին:

Եթե մարդը չի կարողանում յուրացնել գլյուտենը, դա ևս կարող է հիմնական պատճառ լինել:

Սնձանը հացահատիկային բույսերում՝ գարու, վարսակի, ցորենի և տարեկանի մեջ պարունակվող նյութ է:

Հենց սնձանը հասնում է օրգանիզմ, օրգանիզմն իմունային պատասխան է առաջացնում, որը վնասում է բարակ աղին՝ առաջացնելով որովայնի ցավ, փորլուծություն, որովայնի փքվածություն և հոգնածություն:

Ի՞նչ անել: Այդ ախտանիշերից ազատվելու համար նախ պետք է 1 շաբաթ սննդակարգից բացառել սնձանը:

Սակայն եթե ձեզ լավ չզգաք, բժշկի դիմեք, քանի որ կարող է ուրիշ խնդիր լինել:

Գլյուտենից ալերգիան բավական հաճախ հանդիպում է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց շրջանում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել