Բաղադրիչներ
- շոկոլադ սև - 100 գր
- աղի ձողիկ - 100 գր
- գունավոր հրուշակեղենային քերուկ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Շոկոլադը գոլորշու վրա կամ միկրոալիքային վառարանում հալեցնում ենք: Աղի ձողիկները տարբեր երկարությամբ կոտրատում ենք և լցնում շոկոլադի մեջ:
- Գդալով խնամքով խառնում ենք, որպեսզի ձողիկները բոլոր կողմերից շոկոլադապատվեն:
- Ձողիկները գդալով վերցնում ենք, յուղաթղթի վրա բույնի նման դարսում, մատներով շտկում ու տալիս անհրաժեշտ ձևը: Թողնում ենք, որպեսզի շոկոլադը լրիվ պնդանա: Ստացվում է մոտ 6 բույն:
- Հետո պնդացած բույները դնում ենք մաքուր յուղաթղթի վրա, ներսը լցնում գունավոր քերուկը: Կարելի է նաև վերցնել M&Ms շոկոլադ կամ շաքարած գետնանուշ:
- Ահա և վերջ:
Բույնը պատրաստելու գործում կարելի է ներգրավել նաև երեխաներին. նրանց դուր կգա թե՛ պատրաստելը, թե՛ ուտելը:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B7%D5%B8%D5%AF%D5%B8%D5%AC%D5%A1%D5%A4%D5%A5-%D5%A2%D5%B8%D6%82%D5%B5%D5%B6/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել