Բաղադրիչներ
- կարագ - 200 գր
- շաքարավազ - 200 գր
- ալյուր - 320 գր
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- կաթ - 2 ճ/գդ
- ձու - 4 հատ
- աղ - 1 պտղունց
- ջեմ ազնվամորու - ըստ ճաշակի
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 160 մլ
- շաքարի փոշի - 4-5 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Կարագն ու շաքարավազը հարում ենք, մինչև ստանանք համասեռ զանգված: Այնուհետև հատ առ հատ ավելացնում ենք ձվերն ու կաթը: Այս ամենից հետո լցնում ենք մաղած ալյուրը, աղն ու փխրեցուցիչը:
Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ 2 ձևամանների մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե: - Պատրաստում ենք կրեմը: Սերուցքը լավ հարում ենք, ցանկության դեպքում կարող ենք նաև շաքարի փոշի ավելացնել:
- Խմորի վրա լցնում ենք ջեմը:
- Այնուհետև քսում ենք կրեմը, ծածկում մյուս շերտով և շաքարի փոշի ցանում:
- Ահա և վերջ:
Համեղ տորթ , որն անպայման պետք է պատրաստել:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%B8%D6%82%D6%81%D6%84%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%BF%D5%B8%D6%80%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել