Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 250-300 գր
- խնձոր - 2-3 հատ
- ջուր - 2 բաժակ
- շաքարավազ - 1-2 ճ/գդ
- շաքարի փոշի - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Խնձորները կեղևազրկում և կտրատում ենք: Ջուրն ու շաքարավազը եռացնում ենք, խնձորները լցնում մեջը և 4-5 րոպե եռացնում:
- Խմորը գրտնակում ենք և 2 սմ հաստությամբ երկար շերտեր կտրում: Խնձորները շարում ենք:
- Զգուշությամբ վարդի նման փաթաթում ենք:
- Ահա այսպես է ստացվում:
- Տեղափոխում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե:
- Վարդերը հովացնում ենք, վրան շաքարի փոշի ցանում և մատուցում:
Այս անգամ շերտավոր խմորով վարդեր պատրաստեցինք:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BE%D5%A1%D6%80%D5%A4%D5%A5%D6%80-%D5%B7%D5%A5%D6%80%D5%BF%D5%A1%D5%BE%D5%B8%D6%80-%D5%AD%D5%B4%D5%B8%D6%80%D5%B8%D5%BE/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել