Բաղադրիչներ
- միս տավարի (աղացած) - 300-400գր
- նրբերշիկ - 5 հատ
- պանիր - 5 շերտ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև հատիկավոր - 6 հատ
- հազարի թերթեր - ձևավորման համար
Պատրաստման եղանակ
- Նրբերշիկները սկզբում կտրում ենք լայնությամբ, այնուհետև երկարությամբ: Նրբերշիկի ծայրի հատվածում դանակով անում ենք կտրվածքներ, որպեսզի ստացվեն “թաթիկներ”: Նույնը անում ենք ևս 2 նրբերշիկի հետ: Այնուհետև մնացած 2 նրբեշիկները բաժանում ենք 3 մասի: Ծայրի հատվածներից ստանում ենք կրիաների գլուխները՝ անելով փոքր կտվածքներ որպես բերաններ, իսկ մեջտեղի հատվածից՝ պոչերը:
- Աղացած միսը համեմում ենք աղ և պղպեղով, ապա տալիս կոտլետի տեսք: Այնուհետև զգուշությամբ մսի մեջ ենք խրում կտրատված նրբերշիկները՝ ստանալով կրիա:
- Ժապավենաձև կտրատում ենք պանրի շերտերը և վանդակաձև շարում կոտլետների վրա:
- Եփում ենք ջեռոցում 30-35 րոպե 180 աստիճանում: Երբ պանիրը հալվում է, փակում ենք կոտլետները ֆոլգայով: Երբ կոտլետները արդեն եփված են լինում, հանում ենք ֆոլգան և թողնում այդպես ջեռոցում ևս 5 րոպե մինչև պանիրը ստանա կարմրավուն երանգ:
Զվարճալի կոտլետ “Կրիա”, որը անտարբեր չի թողնի ոչ մեկի:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AF%D5%B8%D5%BF%D5%AC%D5%A5%D5%BF-%D5%AF%D6%80%D5%AB%D5%A1%D5%B6%D5%A5%D6%80/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել