Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- թթվասեր - 200 գր
- ալյուր - 240 գր
- շաքարավազ - 200 գր
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- ձու - 2 հատ
- կակաո - 5 ճ/գդ
- խտացրած կաթ - 0.5 բանկա
- Կրեմի համար՝
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 500 մլ
- խտացրած կաթ - 0.5 բանկա
- Ինչպես նաև՝
- բանան - 5 հատ
- խտացրած կաթ եփված - 1 բանկա
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք խմորը: Բոլոր չոր բաղադրիչները խառնում ենք, ավելացնում ենք ձվերը, խտացրած կաթն ու թթվասերը: Խմորը թխում ենք 45 րոպե և թողնում, որ հովանա:
- Այնուհետև խմորի մեջ այսպիսի փորվածք ենք անում, խտացրած կաթ քսում և շարում բանանները:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Սերուցքն ու խտացրած կաթը հարում ենք և բրգաձև լցնում բանանների վրա:
- Վերջում կրեմի վրա լցնում ենք խմորի փշրանքները:
- Ահա և վերջ:
Անչափ համեղ բանանով տորթ , որը կարող ենք զարդարել ըստ ճաշակի:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-%D5%BF%D5%B8%D6%80%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել