Բաղադրիչներ
- կեֆիր - 200 մլ
- ալյուր - 200 գր
- ձու - 1 հատ
- ձվի դեղնուց - 1 հատ
- սոխ կանաչ - մի քանի ճյուղ
- սոդա - 1/2 թ/գդ
- աղ - 1/2 թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Կանաչ սոխը մանր կտրատում ենք: Յուղալի կեֆիրի մեջ լցնում ենք սոդան և խառնում: Հետո ավելացնում ենք աղը, ձուն ու ալյուրը: Եթե կեֆիրը ջրիկ է, ապա ալյուրն ավելացնում ենք՝ համապատասխանաբար ավելացնելով մի քիչ սոդա: Խառնում ենք մինչև համասեռ դառնալը: Լցնում ենք կանաչ սոխը և կրկին խառնում:
Օլադիները երկու կողմից տապակում ենք լավ տաքացրած բուսայուղի մեջ, մարմանդ կրակի վրա:
- Ահա և վերջ:
Օլադի մատուցելիս սեղանին դնում ենք նաև յոգուրտ կամ թթվասեր:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել