Արագ սնունդը, ԳՄՕ-ն, շաքարավազը շատ վնասակար են, բայց համեղ… Ո՞րն է այդպիսի սննդի գլխավոր խնդիրը: Բանն այն է, որ դրանք գրեթե բոլորը «թթու» են:

Սննդի կայունացուցիչները և համի ուժեղացուցիչները, հասնելով ստամոքս, ավելացնում են դրա թթվայնությունը: Բայց բնությունը մեզ ստեղծել է ալկալային մթերքներ ուտելու համար:

Եթե հոգում եք Ձեր առողջության մասին, պետք է անեք Ձեզնից կախված ամեն ինչ թթվային և ալկալային մթերքների հավասարակշռությունը սննդակարգում պահելու համար:

Image result

Դրա համար բավարար կլինի սննդակարգում ներառել այս 25 մթերքները

1. Սեխ

Սա հրաշալի «լվացող» միջոց է Ձեր ներքին օրգանների համար: Այս մթերքն ամենաշատն է ալկալի պարունակում, ինդեքսը՝ 8,5:

2. Հնդկացորեն (гречка)

Շատ սննդարար մթերք է, որը հնարավորություն է տալիս ողջ օրը պահպանել առույգությունը և ամրապնդում է սրտի առողջությունը:

Հնդկացորենը կպաշտպանի սրտանոթային համակարգի մի շարք հիվանդություններից:

3. Ձիթապտղի յուղ

Սա շատ օգտակար մթերք է:

Ձիթապտղի յուղը պարունակում է ավելի շատ վիտամին Е և մոնոչհագեցած ճարպային թթուներ, քան ցանկացած այլ սնունդ:

4. Կտավատի սերմ

Կտավատի սերմը ևս շատ ալկալիներ, բջջանյութ և վիտամին Е է պարունակում: Կան նույնիսկ տեղեկություններ, որ այն օգնում է մեղմացնել դաշտանադադարի ցավը:

Սրանք այն հիմնական մթերքներն էին, որոնց վրա պետք է շեշտը դնել

Ահա ցուցակի շարունակությունը, որը պետք է մտապահել`

  • Ավոկադոն պարունակում է շատ մոնոչհագեցած ճարպեր, որոնք ամրացնում են սիրտը:
  • Բանանը ալկալիների հիանալի աղբյուր է և այրոցի դեմ լավագույն միջոցը:
  • Բոլոր հատապտուղները պարունակում են շատ հակաօքսիդանտներ, որոնք չեզոքացնում են թթուն:
  • Գազարը պարունակում է բետա-կարոտին, որը հայտնի է տեսողությունը լավացնելու իր հատկությամբ:
  • Սխտորը ևս կարգավորում է արյան ճնշումը:
  • Բրոկոլին նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ:
  • Խաղող՝ ևս մեկ օգտակար միջոց գերճնշում ունեցող մարդկանց համար:
  • Անանասը ոչ միայն ալկալիներ է պարունակում, այլև արագացնում է նյութափոխանակությունը:
  • Կիտրոնը թթու մթերք է, բայց շատ ալկալիներ է պարունակում:
  • Բրյուսելյան կաղամբն աշխարհի լավագույն հակաքաղցկեղային մթերքն է:
  • Թթու դրած կաղամբը և այլ թթուներ պարունակում են շատ պրոբիոտիկներ, որոնք ևս լավ կլինի ավելացնել սննդակարգում:
  • Ծաղկակաղամբը հացի հրաշալի փոխարինիչ է:
  • Գրեյպֆրուտը պարունակում է շատ А և С վիտամիններ:
  • Ծովային ջրիմուռները պարունակում են շատ երկաթ, ևս արդյունավետորեն նվազեցնում են ստամոքսի թթվայնությունը:
  • Սագաթաթը կարգավորում է շաքարի մակարդական արյան մեջ:
  • Վարունգը 90%-ով բաղկացած է ջրից, 10%-ով՝ նյութերից, որոնք պահպանում են մաշկի առողջությունը:
  • Մաղադանոսը վնասազերծում է վնասակար բակտերիաներն աղիներում:
  • Մանգոն հաստ աղին մաքրելու լավագույն միջոց է:
  • Սպանախը պարունակում է շատ ալկալիներ և ամենահազվագյուտ վիտամիններ:
  • Նարինջը պաշտպանում է մրսածությունից, ամրապնդում է իմունային համակարգը:
  • Պապայան բնական լուծողական է, որն արագորեն հանում է տոքսինները հաստ աղուց:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել