Արագ սնունդը, ԳՄՕ-ն, շաքարավազը շատ վնասակար են, բայց համեղ… Ո՞րն է այդպիսի սննդի գլխավոր խնդիրը: Բանն այն է, որ դրանք գրեթե բոլորը «թթու» են:
Սննդի կայունացուցիչները և համի ուժեղացուցիչները, հասնելով ստամոքս, ավելացնում են դրա թթվայնությունը: Բայց բնությունը մեզ ստեղծել է ալկալային մթերքներ ուտելու համար:
Եթե հոգում եք Ձեր առողջության մասին, պետք է անեք Ձեզնից կախված ամեն ինչ թթվային և ալկալային մթերքների հավասարակշռությունը սննդակարգում պահելու համար:
Դրա համար բավարար կլինի սննդակարգում ներառել այս 25 մթերքները
1. Սեխ
Սա հրաշալի «լվացող» միջոց է Ձեր ներքին օրգանների համար: Այս մթերքն ամենաշատն է ալկալի պարունակում, ինդեքսը՝ 8,5:
2. Հնդկացորեն (гречка)
Շատ սննդարար մթերք է, որը հնարավորություն է տալիս ողջ օրը պահպանել առույգությունը և ամրապնդում է սրտի առողջությունը:
Հնդկացորենը կպաշտպանի սրտանոթային համակարգի մի շարք հիվանդություններից:
3. Ձիթապտղի յուղ
Սա շատ օգտակար մթերք է:
Ձիթապտղի յուղը պարունակում է ավելի շատ վիտամին Е և մոնոչհագեցած ճարպային թթուներ, քան ցանկացած այլ սնունդ:
4. Կտավատի սերմ
Կտավատի սերմը ևս շատ ալկալիներ, բջջանյութ և վիտամին Е է պարունակում: Կան նույնիսկ տեղեկություններ, որ այն օգնում է մեղմացնել դաշտանադադարի ցավը:
Սրանք այն հիմնական մթերքներն էին, որոնց վրա պետք է շեշտը դնել
Ահա ցուցակի շարունակությունը, որը պետք է մտապահել`
- Ավոկադոն պարունակում է շատ մոնոչհագեցած ճարպեր, որոնք ամրացնում են սիրտը:
- Բանանը ալկալիների հիանալի աղբյուր է և այրոցի դեմ լավագույն միջոցը:
- Բոլոր հատապտուղները պարունակում են շատ հակաօքսիդանտներ, որոնք չեզոքացնում են թթուն:
- Գազարը պարունակում է բետա-կարոտին, որը հայտնի է տեսողությունը լավացնելու իր հատկությամբ:
- Սխտորը ևս կարգավորում է արյան ճնշումը:
- Բրոկոլին նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ:
- Խաղող՝ ևս մեկ օգտակար միջոց գերճնշում ունեցող մարդկանց համար:
- Անանասը ոչ միայն ալկալիներ է պարունակում, այլև արագացնում է նյութափոխանակությունը:
- Կիտրոնը թթու մթերք է, բայց շատ ալկալիներ է պարունակում:
- Բրյուսելյան կաղամբն աշխարհի լավագույն հակաքաղցկեղային մթերքն է:
- Թթու դրած կաղամբը և այլ թթուներ պարունակում են շատ պրոբիոտիկներ, որոնք ևս լավ կլինի ավելացնել սննդակարգում:
- Ծաղկակաղամբը հացի հրաշալի փոխարինիչ է:
- Գրեյպֆրուտը պարունակում է շատ А և С վիտամիններ:
- Ծովային ջրիմուռները պարունակում են շատ երկաթ, ևս արդյունավետորեն նվազեցնում են ստամոքսի թթվայնությունը:
- Սագաթաթը կարգավորում է շաքարի մակարդական արյան մեջ:
- Վարունգը 90%-ով բաղկացած է ջրից, 10%-ով՝ նյութերից, որոնք պահպանում են մաշկի առողջությունը:
- Մաղադանոսը վնասազերծում է վնասակար բակտերիաներն աղիներում:
- Մանգոն հաստ աղին մաքրելու լավագույն միջոց է:
- Սպանախը պարունակում է շատ ալկալիներ և ամենահազվագյուտ վիտամիններ:
- Նարինջը պաշտպանում է մրսածությունից, ամրապնդում է իմունային համակարգը:
- Պապայան բնական լուծողական է, որն արագորեն հանում է տոքսինները հաստ աղուց: