- Մատուցվում է:25 րոպե անց
- Նախն. ժամանակ:25 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:40 րոպե
Բաղադրիչներ
- միս խոզի - 500 գր
- անանաս - 1 բանկա (պահածոյացրած)
- պանիր - 100 գր
- թթվասեր - 100-200 գր (կամ մայոնեզ)
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Խոզի միսը կտրատում ենք անանասի օղակներից փոքր-ինչ մեծ կտորներով` 1-1.5 սմ հաստությամբ: Խոհանոցային մուրճով ամեն մի կտորը լավ ծեծում ենք: Ցանկալի է ծեծելիս մսի վրա թաղանթ դնել:
- Պանիրը խոշոր քերիչով քերում ենք:
- Ձևամանը կամ խորը տապակը ձիթայուղում ենք: Մսի կտորների վրա աղ ու պղպեղ ենք ցանում և դնում ձևամանի մեջ: Վրան դնում ենք անանասի կտորները:
- Վրայից լցնում ենք թթվասերը կամ մայոնեզը:
- Ցանում ենք քերած պանիրը, դնում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ ու եփում 30-40 րոպե:
- Պատրաստ է:
- Անանասով խոզի միսն անպայման մատուցում ենք տաք վիճակում:
Անանասով ու հալեցրած պանրով խոզի միս արժե պատրաստել տոնական սեղանի համար, քանի որ այն շատ համեղ է, գեղեցիկ ու ախորժելի
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AD%D5%B8%D5%A6%D5%AB-%D5%B4%D5%AB%D5%BD-%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%BD%D5%B8%D5%BE/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել