Բաղադրիչներ
- ծովախեցգետնի ձողիկներ - 100 գր
- բրոկոլի - 100 գր
- ժելատին - 10 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 50 գր
- շաֆրան - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Ժելատինը թրջում ենք, ծովախեցգետնի ձողիկները քերիչով անցկացնում:
- Բրոկոլին եռացնում ենք 2-3 րոպե և անմիջապես սառեցնում սառը ջրում, որպեսզի գույնը չփոխի:
- Արգանակը տաքացնում ենք և ավելացնում ժելատինը: Զանգվածի 1/3 մասը և շարֆանը լցնում ենք սերուցքի մեջ և լավ խառնում, իսկ ծովաղեցգետնի ձողիկները լցնում ենք մնացած արգանակի մեջ և կրկին լավ խառնում:
- Սկզբում ձվամանի մեջ լցնում ենք սերուցքային զանգվածը և 15 րոպեով տեղափոխում
սառցախցիկ:
Այնուհետև բրոկոլին գլուխը դեպի ներքև դնում ենք զանգվածի մեջ և վրան լցնում ձողիկներով զանգվածը: Տեղափոխում ենք սառնարան, մինչև լիովին սառչելը: - Ահա և վերջ:
- Վայելում ենք:
Յուրահատուկ կանապե հատուկ Ամանորի համար
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել