Տորթ «Чародейка»
Բաղադրիչներ խմորի համար
- 1 բաժակ ալյուր
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 5 ձու
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
- Վանիլին
Բաղադրիչներ կրեմի համար
- 1 ձու
- 1 բաժակ կաթ
- 2,5 ճաշի գդալ ալյուր
- ½ բաժակ շաքարավազ
- 50 գ. կարագ
Բաղադրչներ գլազուրի համար
- 50 գ. կարագ
- 4 ճաշի գդալ շաքարավազ
- 4 ճաշի գդալ թթվասեր
- 3 ճաշի գդալ կակաո
- Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
1 Սկզբում հարեք ձվերը շաքարավազի և վանիլինի հետ: Հետո ավելացրեք ալյուրն ու փխրեցուցիչը ու նորից լավ հարեք:
2 Ջեռեփուկի տարայի տակ կարագ քսեք:
3 Դրեք խմորը նախօրոք տաքացրած ջեռոցը: Թխեք միջին կրակի վրա մոտավորապես մեկ ժամ:
4 Ճիշտ ժամանակն է պատրաստել կրեմը: Հարեք ձուն, շաքարավազը, վանիլինը, կաթը և ալյուրը: Դրեք մարմանդ կրակի վրա, եփվելու ընթացքում անընդհատ խառնեք, մինչև պնդանա:
5 Երբ կրեմը պատրաստ լինի, վերցրեք կրակից, ավելացրեք կարագ և լավ խառնեք: Թողեք կրեմը սառչի:
6 Մինչ խմորը եփվում է, պատրաստեք գլազուրը: Կաթսայի մեջ դրեք կարագի կտորները, դրեք այն մարմանդ կրակի վրա, որ գարագը հալվի:
7 Ավելացրեք կակաո, շաքարավազ, վանիլին և թթվասեր, խառնեք և եփեք մինչև շաքարավազը լուծվի: Պետք չէ որպեսզի գլազուրը եռա:
8 Երբ խմորը պատրաստ լինի, բաժանեք այն երկու մասի: Մի կեսին քսեք ամբողջ կրեմը, հետո ծածկեք բիսկվիթի մյուս մասով: Հետո վրան լցրեք գլազուրը ու դրեք սառնարան երեք ժամով: