Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ալյուր - 1կգ
- կարագ - 150գր
- ձու - 1 հատ
- կաթ - 700մլ + 2ճ/գդ
- շաքարավազ - 1ճ/գդ
- խմորիչ - 1 տուփ (11գր)
- Միջուկի համար՝
- պանիր սուլուգունի - 1կգ
- Վրան քսելու համար՝
- ձու - 1 հատ
- թթվասեր - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Բաղադրիչները նախատեսված են 4 հատ խաչապուրի պատրաստելու համար:
Խմորիչը բացել ըստ տուփի վրա նշված եղանակի, ավելացնել 1ճ/գդ շաքարավազը և 2ճ/գդ կաթը, խառնել: Ալյուրը լցնել մեծ ամանի մեջ, արանքում փոս բացել, այնտեղ կոտրել 1 ձուն, ապա լցնել խմորիչով զանգվածը, կտրատված կարագը և կաթը: Լավ խառնել և հունցել խմորը այնքան, մինչև որ այն չկպչի ձեռքերին: Պատրաստի խմորը թողնել տաք տեղում 3 ժամ: - Խոշոր քերիչով անցկացնել սուլուգունի պանիրը: Բաժանել պանիրը 4 հավասար մասի՝ 250-ական գրամ:
- Խմորից անջատել նրա 1/4-րդ մասը, ապա կլոր բացել 0,5սմ-ից ոչ հաստ շերտով, մեջտեղում դնել պանրի առանձնացված 1-ին մասի 220գր-ը (պանրի և խմորի զանգվածը պետք է լինեն համարյա հավասար):
- Այնուհետև կողքերից հավաքել խմորի շերտերը և միացնել իրար այնպես, որ պանիրը մնա խմորի մեջ:
- Շրջել խմորը, որպեսզի միացման գիծը հայտնվի տակի հավածում, ապա գրտնակել խմորը բավականին բարակ շերտով:
- Խմորի վրա անցքեր անել, որպեսզի եփվելուց օդը դուրս գա, և խաչապուրին չուռչի: 1 հատ ձուն հարել մի քիչ թթվասերի հետ, ապա քսել խմորի վրա:
- Խաչապուրիի վրա շաղ տալ մնացած 30գր պանիրը:
- Ջեռոցի տապակի վրա մի քիչ ալյուր շաղ տալ, վրան դնել խաչապուրին:
- Թխել ջեռոցում 6-7 րոպե 210 աստիճանում:
- Նույնը կատարել խմորի և պանրի մնացած մասի հետ՝ պատրաստելով մնացած 3 խաչապուրին:
Սուլուգունի պանրով խաչապուրի պատրաստելու վրացական բաղադրատոմս: Բաղադրիչները նախատեսված են 4 հատ համեղ խաչապուրի ստանալու համար:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել