Նախուտեստ սմբուկով և լոլիկով
- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:20 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:20 րոպե
Բաղադրիչներ
- սմբուկ - 1 հատ
- լոլիկ - 3 հատ
- հաց սպիտակ - 0,5 հատ (բատոն)
- պանիր - 100 գր
- մաղադանոս - մի քանի ճյուղ
- ձու - 2 հատ
- բուսայուղ - 3 ճ/գդ
- պղպեղ սև - 1 պտղունց
- աղ - 2 պտղունց
Պատրաստման եղանակ
- Բատոնը շերտ-շերտ կտրատում ենք, հետո բաժակի օգնությամբ օղակներ կտրում, որոնք էլ լինելու են նախուտեստի հիմքը: Ստացվում է 10 կտոր: Սմբուկը լավ լվանում ենք, շրջանաձև բարակ կտրատում: Լոլիկը նույնպես լվանում ենք ու բարակ կտրատում: Պանրի կտորները նույնպես բաժակի օգնությամբ կլորացնում ենք: Կանաչին լավ լվանում ենք, չորացնում ու մանր կտրատում: 2 ձուն պատառաքաղով հարում ենք, ավելացնում կանաչու 2/3 մասը, մի պտղունց աղ ու սև պղպեղ:
- Թավայի մեջ տաքացնում ենք 2 ճ/գդ բուսայուղը: Բատոնի կտորները թաթախում ենք ձվի ու կանաչու խառնուրդի մեջ, երկու կողմերից տապակում մինչև վարդագույն դառնալը: Սմբուկը նույնպես երկու կողմից թեթևակի տապակում ենք:
- Ահա և վերջ:
Կծվի սիրահարները սմբուկով նախուտեստի բաղադրատոմսը կարող են փոքր-ինչ փոփոխել՝ պանիրը տրորել, խառնել աղացած պղպեղի հետ, հետո դնել բատոնի վրա
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել